Kindertherapie

Therapie voor het kind.

Over Veronique - Kinder- en rouwtherapeut en Gezinscoach

Veronique van Norden (38 jaar) woont in Vianen en is werkzaam  als kindertherapeut.  Ze heeft de opleiding kinder- en jeugdtherapie bij BGL & Partners gevolgd. Veronique vindt het een uitdaging om met kinderen te werken en ze te begeleiden.

Het geeft haar veel voldoening om kinderen te begeleiden naar een eigen oplossing van hun eigen probleem en het is mooi om hun zelfvertrouwen weer te zien groeien.

Verschillende oorzaken kunnen er voor zorgen dat kinderen hun eigen basiskracht kwijt raken. Daarvan is het gevolg dat kinderen zich niet meer fijn voelen, verdrietig zijn, frustratie hebben of misschien juist wel heel erg boos worden. Iedere ouder ziet zijn kind het liefst gelukkig. Toch zien we soms dat kinderen het moeilijk hebben of vastlopen. Daarom gaat haar hart uit naar het begeleiden van deze kinderen en hun ouders.

Daarnaast is Veronique afgestudeerd rouwtherapeut. Ze behandelt en begeleidt kinderen en gezinnen die een zwaar verlies hebben meegemaakt

Het leren waarderen en accepteren van zichzelf is waar Veronique in gelooft. Vanuit die basis kunnen kinderen weer keuzes maken die bij hem of haar passen. Het is belangrijk dat elk kind goed in zijn of haar vel zit: dan pas kunnen kinderen groeien.

Ieder kind heeft zijn kwaliteiten en mogelijkheden

Als kindertherapeut help je het kind op een respectvolle manier om de eigen kwaliteiten en mogelijkheden te ontdekken. Veronique biedt daar waar nodig een extra steuntje in de rug. De methodieken die gebruikt worden, zijn afgestemd op het individuele kind.

I

Kindertherapie is een vorm waarbij de belevingswereld van het kind centraal staat. Uitgangspunt is steeds zijn of haar manier van denken, voelen en doen. Daarbij spelen zowel de ‘binnenwereld’ als de ‘buitenwereld’ het gezin, vriendjes en vriendinnetjes, school een belangrijke rol.

``Hoe heerlijk is het om te worden wie je bent en te ontdekken wat je kunt.``

– Veronique van Norden | Kindertherapeut

Een praktische, toekomstgerichte behandeling

De behandeling is praktisch, toekomstgericht en gaat uit van de eigen kracht van je kind.  Ook de ouders worden in dit proces betrokken. Hoe en in welke mate is afhankelijk van de situatie. Veronique reikt je kind tools aan om beter met de situatie om te kunnen gaan. Dit zodat kinderen zijn of haar kwaliteiten leren ontdekken en in te zetten in situaties die voor het kind moeilijk zijn.

I

Op de weg daar naar toe wordt er aandacht gegeven aan de belemmeringen die het kind tegen komt. Zo leert het op een ontspannen en snelle manier controle te krijgen over de dingen die hij of zij lastig vindt. Dit versterkt het zelfvertrouwen enorm.

 

Naast therapie voor het kind richten wij ons ook op therapie voor de puber. Daarnaast hebben we een psycholoog en haptotherapeut in ons midden.

``Veronique heeft mijn kind in enkele sessies weer zelfvertrouwen gegeven.``

– Een blije moeder