Psychologisch Onderzoek

Objectief meten op basis van wetenschappelijke inzichten.
Home » Psychologisch Onderzoek

Psychologisch onderzoek

Soms is het handig om in een therapeutisch proces precies te weten wat er eigenlijk aan de hand is met het kind/puber. Dan kan een psychologisch onderzoek extra inzicht geven in het karakter en de problematiek van het kind/puber. Er kan dan objectief gemeten worden op basis van wetenschappelijke inzichten. Bij Opgroeiconsult! Zijn wij van mening dat iedere persoon een unieke mix van kwaliteiten heeft en die staan voor ons centraal. Een mens is voor ons altijd veel meer dan een rijtje testuitslagen.
Miriam & Monique | Opgroeiconsult!

De behandeling

Maar soms is het juist heel handig om precies te weten hoe het karakter van het kind of de puber is opgebouwd en welke kwaliteiten en valkuilen hij of zij heeft. Een duidelijke diagnose kan bijvoorbeeld helpen om inzicht te geven in wat het kind nodig heeft aan begeleiding en opvoeding. Als je weet dat je kind bijvoorbeeld ADHD heeft, dan hoef je ook niet meer te proberen om je kind altijd rustig te krijgen. Of een testuitslag kan helpen om een passende school of opleiding te kiezen. Dat is ook fijn. En soms heeft school een hard bewijs nodig om extra hulp aan een kind te kunnen geven. Bij Opgroeiconsult! hebben wij de mogelijkheid om een passend advies of een verklaring te geven.

-

Dit doen wij aan de hand van een onderzoek wat wij op maat kunnen doen. Psychologisch onderzoek doen wij bijvoorbeeld bij een vermoeden van ADD, ADHD, autisme  spectrumproblematiek. Ook kunnen wij onderzoek doen naar persoonlijkheid of klachten als depressie en angsten. Voor het onderzoek doen we altijd een uitgebreide intake met de ouders en/of met de school. Eventueel gaan we ook op school observeren. Na het psychologisch onderzoek nemen we de tijd om mondeling toe te lichten wat onze bevindingen zijn. Zo nodig schrijven wij een advies of een verklaring voor school.
Psychologisch Onderzoek | Opgroeiconsult!

Prijzen

Voor het uitvoeren van onze psychologische onderzoeken werken wij met vaste prijzen. We maken onderscheid in een beknopt psychologisch onderzoek en een uitgebreid psychologisch onderzoek.

Beknopt psychologisch onderzoek – €550,-
Intake, gericht onderzoek, terugkoppeling

Uitgebreid psychologisch onderzoek – €950,-
Intake, uitgebreid onderzoek, terugkoppeling

``Ik ben super blij dat ik deze stap heb genomen om met Opgroeiconsult in contact te komen!``

– Een blije cliënt

image
https://opgroeiconsult.nl/wp-content/themes/blake/
https://opgroeiconsult.nl//
#ab8f71
style1
paged
Loading posts...
/home/deb127687/domains/opgroeiconsult.nl/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://opgroeiconsult.nl/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
off
off