Psycholoog en Haptotherapeut

Psycholoog, haptotherapeut en GZ- Kinder- en Jeugdpsycholoog i.o..

Over Miriam - Psycholoog Haptotherapeut

Miriam van Ommeren is psycholoog, diagnostisch bevoegd, haptotherapeut en EMDR-(trauma)therapeut. Miriam is ook in opleiding om geregistreerd Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP te worden. Miriam helpt kinderen, pubers en jong volwassenen graag om zichzelf beter te leren kennen.

Om daar te komen kan zij allerlei invalshoeken gebruiken; cognitieve psychologie, diagnostiek, EMDR-traumatherapie, haptonomie en ontspanningsoefeningen. Zij bekijkt het kind vanuit een holistische visie en zij gebruikt verschillende therapeutische methoden naast elkaar; in een mix die passend is bij de kwaliteiten van het kind.

Ook begeleidt zij de mensen die om het kind heen staan; de ouders, stiefouders, broers en zussen. Al haar begeleiding is maatwerk.

De behandeling

Het kind of de puber kan bij Miriam terecht wanneer het op een bepaald moment een vorm van stress ervaart. Deze stress kan van diverse aard zijn zoals; angst, paniek, overbelasting, burn-out, ADD, ADHD, autisme, stemmingsstoornissen (depressie en verdriet), boosheid, problemen met gezinsleden, trauma, verlies en/of rouw. Het gaat altijd om een disbalans in het leven van het kind. Maar ook de meer psychosomatische klachten kunnen worden begeleid door Miriam; zoals buikpijn, hoofdpijn, migraine en slaapproblemen.
I

Samen gaan we op zoek naar het (her)vinden van de balans tussen wat het kind denkt en voelt, wie je bent, wat je wilt en kunt. Samen met Miriam leer je dieper vanbinnen te voelen en je bewuster te worden van je eigen patroon. Je leert de relatie herkennen tussen je eigen manier van denken, handelen, de spanning in je lijf en je emoties. Door je bewuster te worden van de signalen van je gedachten en je lijf, kun je er ook naar gaan luisteren en er consequenties aan verbinden. En dat helpt! Je komt dichter bij jezelf te staan.

``Opgroeiconsult! is professioneel en LEUK! We begeleiden vanuit ons hart en laten ook weer los.``

– Miriam van Ommeren | Psycholoog Haptotherapeut