Pubertherapie

Therapie voor de puber.

Over Monique - Pubertherapeut en Gezinscoach

Monique Kinnaer (56 jaar) is pubertherapeut en gezinscoach. Zij woont in Amsterdam en heeft een tweeling in de studentenleeftijd. Ze begeleidt pubers en gezinnen op een positieve manier. Hierbij ontdekt de puber welke kwaliteiten hij of zij heeft en hoe deze in te zetten tijdens moeilijke situaties. Ze bekijkt welke nieuwe vaardigheden de puber nog kan bijleren.

Veel pubers vinden het lastig om gevoelens en problemen onder woorden te brengen. En ouders vinden het vaak ook moeilijk om de puber te begrijpen. Soms kost de ontwikkeling tot volwassene wat moeite en moeten er hindernissen worden overwonnen. Monique helpt puber, jong volwassene en hun (stief-) ouders wanneer er problemen ontstaan op het vlak van communicatie met elkaar en/of wanneer er emotionele problemen zijn. Juist in deze periode is extra aandacht en kennis belangrijk voor puber en ouder om te zorgen dat de barricades niet te hoog worden en de puber met een juiste begeleiding een solide basis krijgt.

Ze vindt het werken met pubers heel uitdagend en leuk. Door haar ervaring weet ze dat een goede “klik” hierbij van belang is. Het vertrouwen winnen, op een lijn liggen en ze weer in hun eigen kracht zetten. Hierdoor krijgen pubers inzicht in de problemen en Monique stimuleert ze weer om naar oplossingen te zoeken.

Monique wil samen met de ouder en de puber werken aan een prettige en effectieve communicatie tussen beiden. Zodat de middelbare schooltijd een fijne tijd is, om met een goed gevoel op terug te kijken en waar een stevige basis wordt gelegd voor een verdere toekomst. ‘Aangezien de puber nog maar een aantal jaren bij de ouder(s) in huis woont is het fijn om deze periode goed af te kunnen sluiten!’.

Monique Kinnaer

``Opgroeien doe je samen en groot zijn doe je alleen.``

– Monique Kinnaer | Pubertherapeut

De diagnostiek

Soms kost de ontwikkeling tot volwassene wat moeite en moeten er barricades worden overwonnen. Opgroeiconsult! helpt puber, jong volwassene en hun (stief-) ouders wanneer er problemen ontstaan op het vlak van communicatie met elkaar en/of wanneer er emotionele problemen zijn.

I

Juist in deze periode is extra aandacht en kennis belangrijk voor puber en ouder om te zorgen dat de barricades niet te hoog worden en de puber met een juiste begeleiding een solide basis krijgt.

Naast therapie voor de puber richten wij ons ook op therapie voor het kind. Daarnaast hebben we een psycholoog en haptotherapeut in ons midden.

``Na 5 sessies met Monique gaat mijn kind weer met een lach naar school.``

– Een blije moeder